Tuesday, December 15, 2009

15 Disember 09

Pregnancy kali ini agak berbeza dari yang sebelumnya. Aku agak mabuk. Yang sebelum2 ni, aku takde problem ni. Takde morning sickness atau yg seangkatan dgnya. Biasa aku demam sedikit jer. Tapi kali ini, aku tak demam, tapi mabuknya..aduhai. Bangun pagi jer, mulalah rasa nak muntah jer.

Last weekend, kami ke Melaka. Balik dari Melaka ke Parit Raja, keluarga aku ikut sekali. So, kami naik satu kereta. Ayahku duduk di seat depan, Jadi aku terpaksa duduk di seat belakang. Tapi manalah aku tahu, mabuk aku ni agak teruk. Dalam perjalanan tu dah mula rasa pening. Sepanjang perajalanan, aku asyik menguek jer...haha. Kejap-kejap uwekk..pas tu uwekkk lagi. Mak kata, lain macam jer ko ni. Terus mak kata, aku patut duduk depan. Bila berpindah tempat, barulah aku ok sikit. Agaknya duduk di belakang, goncangnya lebih kuat kot..hehe.

Kadang2 macam rasa baby dah bergerak pulak. Biar betul..baru nak masuk 7 minggu. Atau aku jer yg perasan..dah tak sabar..haha. Apa-apa jerlah. Harap baby aku sihat....aminnn.

2 comments:

  1. lain anak lain alahannya tak gitu kak?
    eh awalnya gerak?kalau tak silap 16 mggu baru gerak kan?

    ReplyDelete
  2. Irfa: Lain anak lain juga ragamnya kan.

    Tulah, perasaan akak jer tu..huhu

    ReplyDelete