Thursday, December 10, 2009

10 Disember 09 - 4.40pm

Tiba-tiba aku teringat satu perkara. Perbezaan antara di sini dan sewaktu aku peknen di UK dulu. Al-maklum dah dua kali bersalin di sana..aku dah terbiasa dengan sistem di UK.

Aku teringat, masa mula2 aku dapat tahu aku peknen, buat jer appointment dgn GP(family doktor), dia buat check-up dan aku di sahkan mengandung. Terus dia isi borang untuk appointment aku seterusnya dengan hospital. Selepas daripada itu, aku tunggu jer surat dari Hospital, bila aku patut pergi buat check-up yang pertama, siap dengan tarikh dan masa sekali. Semua tersusun mengikut jadual. Aku suka begitu. Tapi di sini, selepas jumpa doktor klinik panel tadi, aku yang tanya dia, bila patut aku buat check-up pertama, dia kata, dalam bulan Jan dah boleh pergi ke klinik kerajaan untuk buat check-up. Terpulang...hmmmm....sungguh berbeza.

1 comment:

  1. btol lah kak yus.. peknan kt uk ni simple.. cek pon tak bnyk.. asalkan sihat just enjoy your pregnancy..

    ReplyDelete