Wednesday, February 24, 2010

Aku mungkir janji!!

Huhu..sungguh aku tak berkesempatan melaksanakan diari online ku ini. Kenapalah agaknya. memang agak bz di awal tu, Apa pun aku nak cuba tulis apa yang aku tertinggal. Walaupun tak ingat 100% sikit2 tu adalah.

4 Januari 2010

Kali pertama aku buat antenatal check-up untuk pregnancy kali ini. Buat di klinik kesihatan Parit Raja. Macam biasalah untuk buat buku merah kali pertama macam2 soalan dia tanya. Aku pun dah tak ingat sangat dah. Masa ini kandungan aku berusia 9 minggu 6 hari. Keputusan check-up hari itu, Berat = 61kg,Hb = 11.8, BP = 110/70. Lain2 semua ok, aku kurang selera makan sikit. Aku kena datang lagi untuk jumpa doktor 20 Jan.

20 Januari 2010

Temujanji kedua. Appointment bersama doktor dan juga dentist. Ada ker status gigi aku C. Huhu....tapi tak kena tampal atau apalah. Jumpa doktor pun takde apa sangat. Keputusan check-up hari itu, berat = 62kg, Hb = dia tak ambik, BP 110/70. 

22 Februari 2010

Ini appointment aku yang terakhir di klinik Parit Raja. Masa ni aku dah pun pindah Senggarang. Aku ingat kami pindah pada tarikh 14 Februari. So, masa perjumpaan kali ini, aku dan beritahu aku dah berpindah. Aku rasa inilah perjumpaan mengambil masa paling lama. Mana taknya, pukul 2 petang aku sampai, 530 petang baru selesai..huhu. Memang tak suka pegi klinik ni, lama sangat ambil masa. Orang pun ramai. Keputusan check-up hari itu, berat = 62kg, Hb = 13.3, BP 90/60. Huhu..kenapalah bp ni makin rendah...

Ok..kita smbg jap lagi. Pening kepala pulak...haha