Wednesday, July 7, 2010

Check-up 7 Julai

Aku baru balik dari check-up. Yee ha!! Hb aku naik akhirnya. Ujian hari ini menunjukkan hb aku 12.3. Alhamdulillah, dah atas 11. Syukur sesangat.Lain2...semua normal. Berat 69.5kg, tekanan darah : 110/70.

Dapat taklimat dari misi. Sekarang ada program teman kamar bersalin. Sebelum ni, hospital BP, memang membenarkan suami temankan isteri semasa di bilik bersalin, tapi lepas tu dah takde. Sekarang di adakan semula, tapi suami dan isteri perlu menghadirkan diri untuk taklimat teman kamar bersalin ni dan dapatkan sijil, serta surak akujanji. Huhu...punyalah susah. Padahal anak kedua dan ketiga dulu, suami aku memang dah temankan aku pun masa di labour room. Yelah, tapi itu bersalin di Jessop Wing, Sheffield. Ini di Batu Pahat, mana sama kan. Midiwfe tu siap suruh SRD gunting sendiri tali pusat Abid, SRD jer yang taknak, takut salah kata dia.

Tapi, dah syarat di sini begitu, terpaksalah ikut kan. Balik jer terus aku call no yang di beri misi untuk buat appointment bagi mengikuti taklimat tersebut...huhu tapinya no not in service lah pulak. Biar betul. Terpasksa aku telefon semula klinik, mintak no yang betul...kot aku salah salin. Sekali kena sound dengan misi...

Saya suruh tepon pukul berapa?? Kan saya cakap petang, pagi biasa orang sana bz. Nanti saya yg kena marah balik ni....

Ha! begitulah ayatnya..haha. Aku pun cakaplah, saja nak try no tu betul tak..haha. Sekali dapatlah no alternatif lain. Siap dia ingatkat sekali lagi, telefon selepas pukul 2. So, hari ni pukul 2 petang keatas nak tepon buat temujanji.....Aku memang nak SRD berada di sisi aku sentiasa seperti yang sebelum2 ni. Tak mahu seperti anak pertama dulu....

No comments:

Post a Comment